גיבוי בענן

גיבוי בענן – מה זה ולמה זה חשוב?

גיבוי ואחסון בענן

ככל שמהירויות ההעלאה וההורדה עולות ברחבי העולם, אין ספק היום שאופציית הגיבוי בענן הולכת והופכת להיות יותר ויותר פופולארית. הפופולאריות הזו נובעת ממספר סיבות אותן נסקור כאן. אך לפני כן, בואו ננסה להבין מה הוא גיבוי בענן וכיצד הוא שונה מאחסון בענן.

אחסון בענן

נתחיל מאחסון, כי את זה כולנו מכירים – שירותים כמו גוגל דרייב, OneDrive של מייקרוסופט ודרופבוקס מוכרים כמעט בכל בית. כמעט כולנו מאחסנים לפחות חלק מהקבצים שלנו באחד מהשירותים הללו כגיבוי. לצרכים הביתיים הפשוטים שלנו הפתרון הזה גם בדרך כלל מספק, אפילו אם לא תמיד הכי נוח לתפעול. אך עבור עסק דינאמי, הפתרון הזה אינו מספק כי הוא אינו עונה על צורך חשוב ביותר – הורדה של כלל מערך הקבצים בעת תקלה או בעיה. שחזור של קבצים מגוגל דרייב, לדוגמה, הוא מתיש: צריך לעבור קובץ קובץ, לשחזר ולהוריד מחדש במערך הקבצים. דמיינו מערכת קבצים של אלפי ועשרות אלפי קבצים – כמובן שזה גוזל זמן רב מדי שעסק מתפקד לא יכול להרשות לעצמו. 

הקושי בביצוע שחזור מהיר ופשוט מאחסון מוביל אותנו לאחת הסכנות הגדולות ביותר העומדות לפתחנו כעסק המחובר לאינטרנט, תסריט שנהפך מוכר מאוד וכואב ליותר ויותר עסקים בשנתיים האחרונות – מתקפת וירוס כופר. מתקפה כזו מצפינה חלק מהקבצים שלנו ונדרש תשלום מורכב , בדרך כלל עם מטבעות קריפטו (ביטקוין, את'ריום וכו) על מנת לקבל את מפתח ההצפנה (ומכיוון ומדובר בפושעים, אין הבטחה שבאמת תקבלו את מפתח ההצפנה, וייתכן כי רק תשלמו כסף ועדיין תתקעו בלי הקבצים שלכם!). אם קבצים שלנו הותקפו ואנחנו מאחסנים אותם בדרייב, אנחנו מאחסנים בעצם את הקבצים המוצפנים ולא השגנו שום יתרון במירוץ החימוש הזה.

גיבוי בענן

גיבוי בענן פותר לנו את הבעיות הללו. בגיבוי אנחנו מעלים את כלל מערך הקבצים או לפחות את כל החלקים במערך הקבצים שחשוב מאוד שנוכל לשחזר אותם, על כל צרה שלא תהיה. זאת בשל העובדה שניתן להחזיק מספר גדול של גיבויים המסודרים לפי זמן הגיבוי. מערך הקבצים הותקף על ידי נוזקה כלשהי? אין בעיה, פשוט משחזרים את מערך הקבצים מתאריך בו אנחנו יודעים שהמצב עדיין היה טוב והבעיה נפתרת בקלות יחסית, ללא התעסקות עם גורמים עבריינים ורכישת מטבעות מסובכת. כמובן שבעיות אבטחה נוספות וותיקות יותר, כמו פריצות סייבר לאתר החברה והשחתה של קבצים מפסיקות להוות בעיה אקוטית, כל עוד המידע שמור במקום אחר.
גיבוי בענן מגן עלינו גם מהאפשרות שייגרם נזק לשרת המקומי המכיל את הגיבויים הפיזיים בעסק. רק לאחרונה נחשפנו לבעיית ההצפות בחורף הגשום שנחת עלינו ובעלי עסקים רבים מצאו את עצמם עם אובדן מלא של ספריית הקבצים, זאת משום שאפילו שדאגו לגבות את מערך הקבצים, עדיין הגיבויים עצמם נפגעו בהצפה. פריצה לבית העסק, האקרים, שריפות ושאר אסונות עלולים להוביל אותנו לאותו מצב. גיבוי בענן מבטיח שלא משנה מה יקרה, תוך זמן סביר, העסק יוכל לעמוד שוב על הרגליים.
אחד היתרונות הבולטים של גיבוי בענן הוא הפשטות – פותחים משתמש, מגדירים מספר הגדרות פשוטות ומאותו רגע הגיבויים מתבצעים אוטומטית, בלי התערבות נוספת מצידכם. בנוסף, העלויות השוטפות בגיבוי בענן נמוכות וגמישות – השירותים עליהם אנחנו ממליצים בסוף המאמר, לא מגבילים בנפח הגיבוי. החבילות הסטנדרטיות שלהם עולות בין 7-10$ למחשב. לבסוף, הגמישות והנוחות המתאפשרים מכך שניתן לגשת אל מערך הקבצים ולשחזר אותו מכל מקום ייעלו לכם את העסק ויחסכו כסף בטווח הארוך.

שלוש שכבות הגנה בפני תוכנות כופר

גיבוי בענן מהווה את אחת משלוש השכבות שאנחנו ממליצים עליהן בהגנה מפני נוזקות ותוכנות כופר. זכרו! גיבוי פיזי מקומי הוא חשוב, אך לשקט הנפשי שלכם אין מחיר – גיבוי במקום אחד אינו מבטיח את שלמות מערך הקבצים שלכם. 

אנו ב- Tech Man קוראים לכם להרשם, להוריד תוכנת גיבוי ולהגדיר אותה עוד היום. אנחנו ממליצים על שירותי הגיבוי של Backblaze ושל CrashPlan.

הגנה בפני תוכנות כופר

להתאמת מערך גיבוי והגנה מושלם לעסק שלכם, צרו איתנו קשר עוד היום >>

ההודעה נשלחה בהצלחה!